Del indlægget

Vintertid er Hviletid

Invitationen fra vinteren er at gøre som naturen lige nu: gå i hi, restituere og hvile

Du har modtaget en invitation fra Vinteren selv. Tag imod den med et stort, af hjertet, TAK.

Sæt tempoet ned, gå i dvale som frøene, der ligger dybt og trygt i jorden i nærende hvile og venter på at det er tid til at spire. Gå i hi som dyrene. Lad op og sug næring til dig i tilstanden af stilhed og ikke-gøren. 

Omfavn og ær mørket og stilheden. Lad det være en tid til dyb refleksion og introspektion. 

Der er stor visdom i at leve i takt med naturen. Leve i takt med den energi årstiderne giver os. Om vinteren er der ikke meget varme og lys at give af og modtage. Så energien er lav.

Til gengæld får du stilhedens gave og mørkets uendelige dybder at lege med og udforske.

> Prøv Yoga Nidra inspireret af vinterens dvale

En hel årstid til at lade op

Tænk dig – en hel årstid til at lade op!

Lad alting gå langsommere, vær mere stille og nærværende. Dyrk væren og accept. En hel årstid domineret af den fineste Yin energien. Modtag med kyshånd.  

Vi glemmer, at der ikke er lys uden mørke. At der ikke er varme uden kulde. At intet ville spire om foråret, hvis ikke det var for vinterens hvile.

I stedet for at udradere årstiderne i vores liv, så lad os omfavne dem og vores egen cykliske natur. Lad der være forskel på din indre sommer og vinter. Dit indre efterår og forår. Nøjagtig som der er i de ydre årstider.

Sluk lyset og skær ned på gøremålene

Der er vinter nu, så skær ned på gøremålene, hvor det er muligt. Sæt tempoet lidt ned, bevæg dig langsommere. Skab plads i din kalender til egen tid, hvile og refleksion

Observer mængden af kunstigt lys og stimuli, du udsætter dig for efter mørkets frembrud. Prøv evt. at slukke lyset og skærmene lidt tidligere end sædvanligt, så du begynder at opleve mørket og stilheden som en naturlig del af årets og døgnets gang. Som noget du kan søge hvile, healing og næring i i stedet for at flygte fra eller frygte for. 

Hvile som din vinterhobby

Vi har brug for hvile og pauser hver dag året rundt, men særligt meget her om vinteren, hvor energien for de fleste af os er lavere.

Jeg har selv haft en daglig hvilepraksis de sidste ca. 10 år i form af 20 – 30 min. savasana (liggende afspænding).

Prøv Yoga Nidra

De sidste 3 mdr. har jeg eksperimenteret med en daglig Yoga Nidra praksis. Yoga Nidra er en guidet afspænding, der foregår liggende, med fokus på den dybe og healende afspænding, som både krop, sind og sjæl har så godt af.

Jeg har indtalt en Yoga Nidra inspireret af vinterens hvile, som kan hjælpe dig ind i en dyb afspænding. En tilstand som giver din krop og dit sind tid til at restituere og har potentialet til at sætte gang i en række positive effekter i dit indre landskab.

Yoga Nidra kan f.eks.:

  • nedbringe inflammation
  • forbedre dit immunforsvar
  • afhjælpe stress og angst
  • afhjælpe for højt blodtryk
  • afhjælpe søvnløshed

 

Yoga Nidra og savasana er nogle af de mest fantastiske og kraftfulde yogapraksisiser jeg kender. Det fungerer som en reset knap for krop og sind.

Og det virker hver gang. 

Så min opfordring er, at du dyrker hvilen som din vinterhobby denne vinter og mærker alle de gavnlige effekter på egen krop. 

God hvile 🙂

Velkomstgave!

40 minutter Yin Yoga og meditation i 2 videoer

Meld dig til mit nyhedsbrev og få 2 gratis videoer med Yin Yoga og meditation.

Velkomstgave til dig!

40 minutter Yin Yoga og meditation i 2 videoer

Meld dig til mit nyhedsbrev, hvor jeg deler min viden om yoga - og prøv Yin Yoga og meditation derhjemme med det samme.